www.jyrkikontio.fi
Consultant, Board Professional, Author
Jyrki Kontio
News
Blog
Content
Experience
Links
Contact
Intros
Resume
Competence Areas
Board Memberships
Academic Community Service
Press and media
Intros

On this page you'll find introduction texts in Finnish and English you can use.
 

Introduction in about 115 words

Dr. Jyrki Kontio is an independent consultant and entrepreneur at R & D-Ware Oy, specializing in software business and software capability development. Until 2007, Professor Kontio was heading the Software Business Laboratory, which was considered one of the top ranked Computer Science research units in Finland. Prior to his university position, he spent 20 years in the software industry, including 15 years at Nokia Corporation.

Dr. Kontio's areas of expertise include software business strategies and business models, software capability development, risk management, and organizational leadership.

Dr. Kontio is actively involved in software research communities and has published extensively, internationally and nationally. He is a board member of several software companies and frequently provides consulting services to industry.

Professor Kontio's web page is at http://www.jyrkikontio.fi/

 

Esittely suomeksi (164 sanaa):

Professori Jyrki Kontio, Tekniikan tohtori, KTM

Tekniikan tohtori Jyrki Kontio toimii johtavana konsulttina ja toimitusjohtajana R & D-Ware Oy:ssä. Hänen asiantuntemusalueinaan ovat erityisesti ohjelmistoliiketoiminta, ohjelmistokyvykkyydet ja T&K-toiminnan johtaminen. Hän on aiemmin toiminut ohjelmistoliiketoiminnan professorina teknillisessä korkeakoulussa johtamassaan ohjelmistoliiketoiminnan laboratoriossa (SBL). Kontion johdossa SBL nousi lyhyessä ajassa Suomen johtavien tietotekniikan tutkimusyksikköjen joukkoon (Suomen Akatemian arviointi). Ennen siirtymistään professoriksi TKK:hon, Jyrki Kontio toimi noin 15 vuoden ajan Nokia-yhtymässä tutkimus- ja johtotehtävissä, vastuu- tai tutkimusalueinaan ohjelmistokehitys, prosessien kehittäminen, ohjelmistojen laatu, sekä strategiatyön koordinointi.

Professori Kontio on myös toiminut vuosina 1994-96 vanhempana tutkijana Marylandin Yliopistossa professori Victor R. Basilin tutkimusryhmässä. Tänä aikana hän oli myös NASAn, Computer Science Corporationin ja Marylandin Yliopiston yhteisesti operoiman Software Engineering Laboratorion jäsen, sekä osallistui tutkimusyhteistyöhön Hughes Information Technology Corporationin kanssa. Professori Kontion kansainvälinen yhteistyö- ja kontaktiverkosto on poikkeuksellisen laaja.

Kontio toimii myös usean yrityksen hallituksessa ja konsultoi johtavia ohjelmistoalan yrityksiä yrityksensä R & D-Ware Oy:n kautta.

Kontion tutkimus- ja asiantuntemusalueita ovat ohjelmistoyritysten johtaminen ja kansainvälistyminen, asiakas- ja liiketoimintajohteinen sovelluskehitys, sekä ohjelmistoyritysten riskienhallinta. Hän on julkaissut laajasti sekä tieteellisiä että yleisiä kirjoituksia ohjelmistoliiketoiminnasta, ohjelmistotuotannosta ja innovaatiopolitiikasta.

Hänen kotisivunsa ovat osoitteessa http://www.jyrkikontio.fi/